U seriji, cijela avantura s isprobavanjem recepata padne u vodu kada se sazna da je 'tajni recept' zapravo recept s vrećice kupovnih keksa, ali to ne znači da Monica tijekom procesa nije došla do nekoliko impresivnih rezultata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Kuharica s receptima iz popularne serije objavljena je još prošle godine, a sastavila ju je Amanda Nicole Yee, kuharica koja je zanat učila u Le Cordon Bleuu, ima svoj restoran te je već sudjelovala u izradi brojnih kuharica.
U suradnji s tvrtkom Warner Bross pripremila je 90-ak recepata.
Recept za kekse Phoebeine bake
Sastojci:
- šalica maslaca
- 1/2 šalice šećera
- šalica smeđeg šećera
- 2 cijela jaja
- žumanjak
- žličica ekstrakta vanilije
- žličica burbona (nije obavezno)
- korica od 1/2 naranče
- 2 1/4 šalice univerzalnog brašna
- žličica sode bikarbone
- 340 g tamne (70%) čokolade, izrezane na komadiće
- morska sol za posipanje
Postupak:
1. U malom loncu otopite maslac na srednjoj temperaturi. Ostavite da porumeni, oko 5 minuta. Maslac bi trebao početi mirisati orašasto i imati smeđu, ali bistru boju. Maknite maslac s vatre, gumenom lopaticom preselite maslac i njegove smeđe komadiće u posudu i stavite u hladnjak dok se ne ohladi, 40 do 60 minuta.
2. Jednom kada je maslac hladan, u velikoj zdjeli mikserom na srednjoj brzini pomiješajte smeđi maslac, granulirani šećer i smeđi šećer dok smjesa ne postane blijeda i gotovo kremasta, 3 do 4 minute.
3. Dodajte jaja i žumanjak, jedno po jedno, miješajući oko 20 sekundi nakon svakog dodavanja.
4. Dodajte vaniliju, burbon (ako koristite) i koricu naranče i promiješajte da se sjedini.
5. Ostružite stranice posude i dok je mikser na srednje niskoj brzini, polako dodajte brašno i sodu bikarbonu. Ostavite da se prožme, 3 do 4 minute.
6. Dodajte komadiće čokolade.
7. Stavite tijesto na čistu radnu površinu, podijelite na četvrtine i razvaljajte u 'cjepanice'. Zamotajte u voštani papir ili plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena, dok se ne stisne.
8. Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite 2 velika lima za pečenje papirom za pečenje.
9. Iz 'cjepanica' izrežite diskove debljine oko 3,5 cm i stavite ih na lim za pečenje udaljene oko 3 cm.
10. Kolačiće pospite morskom soli i pecite 9 do 10 minuta, dok ne postanu lagano zlatno smeđi, piše Glamour.com.