To je to što me zanima!

Najveći vodič kroz aditive: Evo što sve znače E brojevi na hrani

Klinička nutricionistica Vanda Malle iz KBC-a Rijeka i dr.sc. Ivana Vinković Vrček otkrile su nam što se krije iza aditiva u hrani, poznatijih kao E brojevi te na koje posebno trebamo obratiti pozornost
Vidi originalni članak

U domaćinstvima hranu konzerviramo solju, octom, medom, šećerom, a limunovim sokom koji sadrži askorbinsku i limunsku kiselinu sprječavamo da svježe oguljeno voće ili povrće posmeđi. Međutim, veliki broj aditiva služi u prvom redu prehrambenoj industriji jer joj omogućuje bržu i jeftiniju proizvodnju, a time i veću dobit. Aditivi u hrani mijenjaju izgled namirnice, okus, povećavaju volumen proizvoda, omogućuju  uvođenje novih proizvoda, korištenje manje vrijednih sirovina, olakšavaju i pojeftinjuju proizvodnju, skladištenje i transport proizvoda - pojašnjava dr.sc. Ivana Vinković Vrček, dipl. inž. med. biokemije, znanstvena savjetnica na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada te autorica knjige Aditivi u hrani: Vodič kroz E brojeve.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 15

  • nap 29.04.2021.

    Ima ih u sladoledu puno

  • 1123456 29.04.2021.

    dobro ti to ližeš

  • 1123456 29.04.2021.

    dobro ti to ližeš

Komentiraj...
Vidi sve komentare