To je to što me zanima!

Vlasac je ukusan sušen i svjež: Evo kako ga uzgojiti i pripremiti

Vlasac je manje aromatičan i ljut od luka i poriluka, pa se zato često i koristi kao začinska biljka. U odnosu na druge lukovice, korijen se kod vlasca ne jede nego se koriste samo listovi, i to svježi
Vidi originalni članak

Vlasac je poznat i kao “mlađi brat luka” što zapravo i jest. Ova biljka pripada obitelji ljiljana, baš kao i crni i bijeli luk, iako se drukčije jede i ima aromatičniji okus od luka na koji smo navikli. Neki podaci govore da vlasac potječe iz alpskog dijela Europe, dok drugi tvrde da dolazi iz Srednje Azije i Sjeverne Amerike te da je u Europu stigao putevima svile, zahvaljujući Marku Polu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare