Ovaj fini gulaš lagan je za probavu jer u njemu nema mesa, što je savršeno za sparne, ljetne dane. Osim toga, ovaj recept odličan je i za sve koji paze na kilažu
Vidi originalni članak
Sastojci:
- žlica biljnog ulja
- protisnuti češnjak
- 1/2 crvenog luka
- 30 g poriluka
- 30 g stabljike celera
- 30 g crvene paprike
- 60 g tikvica
- 30 g mrkve
- 100 g seitana ili sojinih ljuskica
- prstohvat majčine dušice i ružmarina
- 2 dl pasirane rajčice
- sol
- papar
- žličica limunovog soka
- žličica šećera
- sjeckani bosiljak
Priprema:
Seitan izmrvite, a koristite li sojine ljuskice, namočite ih u vodi dok ne omekšaju. Na ulju uz neprestano miješanje pirjajte protisnuti češnjak, pa dodajte seitan ili ocijeđene ljuskice, te sve sjeckano povrće. Kuhajte oko 12 minuta dok ne omekša. Ulijte pasiranu rajčicu, majčinu dušicu i ružmarin, te kuhajte dok tekućina na pola ne ispari. Maknite posudu s vatre, umiješajte limunov sok, šećer i bosiljak.