To je to što me zanima!

Vegetarijanski gulaš lagano je i dijetalno jelo - idealno za ljeto

Ovaj fini gulaš lagan je za probavu jer u njemu nema mesa, što je savršeno za sparne, ljetne dane. Osim toga, ovaj recept odličan je i za sve koji paze na kilažu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • žlica biljnog ulja
  • protisnuti češnjak
  • 1/2 crvenog luka
  • 30 g poriluka
  • 30 g stabljike celera
  • 30 g crvene paprike
  • 60 g tikvica
  • 30 g mrkve
  • 100 g seitana ili sojinih ljuskica
  • prstohvat majčine dušice i ružmarina
  • 2 dl pasirane rajčice
  • sol
  • papar
  • žličica limunovog soka
  • žličica šećera
  • sjeckani bosiljak

Priprema:

Seitan izmrvite, a koristite li sojine ljuskice, namočite ih u vodi dok ne omekšaju. Na ulju uz neprestano miješanje pirjajte protisnuti češnjak, pa dodajte seitan ili ocijeđene ljuskice, te sve sjeckano povrće. Kuhajte oko 12 minuta dok ne omekša. Ulijte pasiranu rajčicu, majčinu dušicu i ružmarin, te kuhajte dok tekućina na pola ne ispari. Maknite posudu s vatre, umiješajte limunov sok, šećer i bosiljak. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marac35 28.07.2020.

    super recept ali slučajno ste izostavili najvažniji dio, a to je pola kile juneće koljenice polagano dinstane na luku 2 sata uz lagano miješanje i podlijevanje temeljcom. onda tek na to može svo ovo povrće što ste naveli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare