To je to što me zanima!

Vege burger najfinijih sastojaka će oduševiti i najveće skeptike

Vegetarijanska jela su svakim danom sve popularnija iz razloga što su inovativna i sastoje se od mnoštva interesantnih namirnica koje ljudi rijetko koriste. Vege burger od avokada... Zašto ne?
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice (od 2 dl) graška
  • manja tikvica
  • 100 g mljevenog lana
  • šalica kvinoje
  • limeta
  • žlica jabučnog octa
  • žlica tahinija, svježi korijander, sol
  • 3 peciva, rikula

Umak:

  • veći avokado
  • 2 mlada luka
  • manja šaka peršinova lista
  • manja šaka listića bosiljka
  • 3 žlice limunova ska
  • 2 žlice majoneze ili grčkog jogurta
  • 1/2 žličice soli

Priprema:

Kvinoju isperite i prelijte s dvostruko više vrele vode. Kuhajte oko 15 minuta. Grašak stavite u tavu i prelijte vodom. Kad zavrije, kuhajte još minutu ili dvije pa procijedite.

Naribajte tikvicu te stavite u blender s graškom i limunovim sokom, octom, tahinijem, nasjeckanim korijandrom, mljevenim lanom i solju.

Dobro izblendajte dok smjesa ne postane glatka. Kad je kvinoja skuhana, prelijte je smjesom od graška i dobro promiješajte. Oblikujte pljeskavice, stavite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite 20 minuta na 180°C.

U blender stavite sastojke za umak i dobro ih izblendajte.

Prerežite peciva i složite pljeskavice, rikulu, ploške avokada prema želji pa prelijte umakom te preklopite pecivom.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • 11.06.2017.

    odlično

  • 11.06.2017.

    Ja bi u pecivo prošvercala i koji ćevap:-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare