Ovo je jednostavan recept koji ne cijene samo odrasli, nego ga obožavaju i djeca. Od pripreme do prvog kušanja potrebno je sat i 5 minuta, a ima samo 140 kalorija
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 4 češnja češnjaka, protisnuta
- 4 rajčice, nasjeckane
- 450 grana cherry rajčica, prepolovljenih
- 100 ml juhe od povrća
- 2 lovorova lista
- 2 listića svježeg bosiljka
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u loncu na laganoj vatri i kuhajte luk dok ne omekša i ne postane proziran. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 1 minutu.
Pojačajte vatru na srednju jačinu, dodajte sve rajčice i kuhajte dok se ne počnu raspadati, oko 5 minuta. Povremeno promiješajte.
Dodajte juhu od povrća, lovor i bosiljak. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte dok se rajčice ne raspadnu i juha ne počne zgušnjavati, oko 30 minuta.
Maknite juhu s vatre i malo ohladite. Uklonite lovor i bosiljak, piše Healthguide.
Juhu od rajčice izmiksajte blenderom dok ne postane glatka. Zagrijte juhu prije posluživanja i ukrasite listićima bosiljka.