To je to što me zanima!

Novi nastavak Batmana bio je peti film po zaradi svih vremena

Danas kultni film u režiji Tima Burtona radnjom je smješten na početak rata naslovnog lika protiv zločina i opisuje njegov sukob s njegovim najvećim neprijateljem - Jokerom
Vidi originalni članak

Dana 19. lipnja 1989. premijerno je prikazan nastavak o superjunaku Batmanu u Westwoodu u Kaliforniji. Četiri dana nakon toga počelo je prikazivanje diljem svijeta. Danas kultni film u režiji Tima Burtona radnjom je smješten na početak rata naslovnog lika protiv zločina i opisuje njegov sukob s njegovim najvećim neprijateljem - Jokerom. Budžet je "eskalirao" s 30 milijuna dolara na čak 48 milijuna dolara. Film je zaradio preko 400 milijuna dolara i u to vrijeme bio je peti po zaradi svih vremena.

Svijet je upoznao 'Jacka koji skače'

Na današnji dan 1968. godine Rolling Stonesi su postigli svoj sedmi singl broj 1 u Ujedinjenom Kraljevstvu kad je "Jumpin Jack Flash" došao na vrh ljestvice. Keith Richards izjavio je da su on i Jagger napisali stihove dok su boravili u Richardsovoj ladanjskoj kući, gdje ih je jednog jutra probudio zvuk vrtlara Jacka Dyera, koji je prolazio pored prozora. Kad je Jagger upitao što je to, Richards je odgovorio: "Oh, to je Jack – to je Jack koji skače".

Umro je Vladimir Nazor

Dana 19. lipnja 1949. umro je Vladimir Nazor, hrvatski pjesnik i političar. Rodio se u Postirama na Braču, a studirao prirodne znanosti u Grazu i Zagrebu. Njegov "Veli Jože" iz 1908. prepoznat je kao Nazorova proza, a on je bio nezadovoljan tim djelom. Jedan je od najplodnijih pisaca hrvatske književnosti, po kojem je nazvana nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja.

Više vremeplova pročitajte ovdje 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare