Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a sama priprema traje nešto više od pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
U većoj posudi zagrijte ulje, povrće nasjeckajte nasitno pa luk i češnjak stavite pirjati. Dodajte ružmarin i lovor pa dinstajte dok luk ne postane proziran. Dodajte rajčicu (svježu, narezanu na kockice ili komade rajčice iz konzerve) i dinstajte dalje oko pet minuta. Dodajte kuhani slanutak. Dodajte vode koliko je potrebno da postignete željenu gustoću. Zadnjih pet minuta dodajte svježi špinat. Posolite i popaprite, maknite s vatre i pospite svježim nasjeckanim peršinom.
Sastojci:
400 g kuhanog slanutka, 4 žlice maslinova ulja, 4 češnja češnjaka, 1 luk, 1 lovorov list, žličica ružmarina, 400 g rajčice, 300 g špinata, listići svježeg peršina, sol, papar