To je to što me zanima!

Uživajte u slatkom i zdravom zalogaju: Biskvit s mrkvom i đumbirom te glazurom od sira

Jednostavan biskvit s mrkvom, đumbirom, grožđicama i orasima postat će sočan kad ga prelijete s glazurom od kremastog sira. Taj zdravi kolač možete čuvati u hladnjaku i nekoliko dana
Vidi originalni članak

Čak i ako niste veliki ljubitelj mrkve, vrijedi isprobati recept za ovaj kolač, jer taj zdravi korijen daje mu nevjerojatan okus i slatkoću. Uz malo truda, dobit ćete zdravi i slatki zalogaj koji će vas oduševiti, donosi Atma. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci

Za biskvit

  • 4 šalice naribane mrkve
  • 2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličica đumbira u prahu
  • 1 ½ šalice smeđeg šećera (ili neki drugi zaslađivač)
  • ¾ šalice grožđica
  • ½ šalica sjeckanih oraha
  • 1 šalice nezaslađenog bio soka od jabuke
  • 1 šalica biljnog ulja (vrsta po želji)


Za glazuru: 

  • ⅓ šalice bio maslaca
  • ⅓ šalice bio kremastog sira
  • 2 ⅓ šalice šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180º C. U velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte sok od jabuke, ulje, mrkvu i grožđice, i miksajte dok se sve dobro ne poveže. Ulijte u dobro podmazan lim za pečenje, pa pecite 40 do 45 minuta ili dok čačkalica koju ste uboli u sredinu kolača ne izađe čista.

Ostavite kolač da se hladi u limu za pečenje desetak minuta, pa ga lagano prebacite na stalak. Ostavite da se potpuno ohladi prije nego ga prelijete glazurom. 

POJEDITE NEŠTO NOVO Tri odlična recepta s mrkvom: Tjestenina s umakom od mrkve, sočan kolač i hrskave grickalice

Za glazuru miksajte na srednjoj brzini maslac i sir. Potom dodajte šećer i nastaviti miksati dok smjesa ne bude glatka i kremasta. Dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Prelijte preko biskvita i stavite ga na hlađenje u hladnjak. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare