To je to što me zanima!

Uz dodatak bijelog vina i povrća riba će biti ukusnija

Brašno će zadržat sokove i dati hrskavost pečenoj ribi, podlijete li je vinom bit će slasnija dok će joj začini i povrće dati jedinstveni okus
Vidi originalni članak

Stavite li ribu dan prije u marinadu, ona će imati bogatiji okus, a pripremit ćete je brže i jednostavnije. Odreske šarana ili druge ribe dovoljno je uvaljati u smjesu glatkog i škrobnog brašna te zapeći ili popržiti. Brašno zadržava sokove u mesu, a ribi daje lijepu boju i hrskavu koricu. Riba pečena u pećnici fino se stapa s različitim povrćem, a slasni okus dobit će ako je podlijevate bijelim vinom. Oslić ili neka druga bijela riba odlična je zamjena za bakalar s krumpirom. Dovoljno je da je pripremite na isti način kao što biste pripremili bakalar. Želite li pripremiti šaran na poljski način, pecite ga s obiljem luka i začina te ga podlijevajte tamnim pivom. Ostatke pečene ribe od blagdanskog ručka očistite od kostiju te iskoristite za pripremu riblje salate ili namaza.

BAKALAR U UMAKU OD KRASTAVACA I KOPRA
Sastojci:
300 g krumpira, 400 g odreska bakalara,
330 g kiselih krastavaca, žličica juhe u prahu, 1-2 žličice senfa, sol, kopar, malo šećera
Krumpir narežite na kockice. Krastavce ocijedite i sačuvajte tekućinu. Krumpir kuhajte u 150 ml tekućine iz krastavaca i isto toliko vode te juhom u prahu oko 10 minuta. Bakalar operite i posolite. Stavite ga kuhati na krumpir. Izvadite ribu. U krumpir dodajte, kopar, krastavce, senf i malo šećera pa dobro izmiksajte. Umak poslužite uz bakalar.

DALMATINSKI BRUDET OD MORSKE RIBE S PALENTOM
Sastojci:
1 kg razne ribe (oslića, škarpine), maslinovo ulje, luk, česnjak, peršin, sol i papar, 800 g pelata, sol, papar, malo vinskog octa
Na maslinovu ulju popržite luk i češnjak, zalijte vodom i propirjajte. Dodajte narezane pelate, sol, papar, peršin i nastavite pirjati na laganoj vatri oko 15 minuta. Dodajte očišćenu i narezanu ribu. Po želji dodajte morske plodove. Ulijte malo octa i kuhajte dok riba ne omekša. Nemojte miješati brudet već samo protresite. Poslužite uz palentu.

ŠARAN PUNJEN ZAČINIMA I DIMLJENOM SLANINOM
Sastojci:
oko 1 kg šarana, 3 kriške bijeloga kruha, 2 dcl mlijeka, jaje, 150 g slanine, glavica luka, sol, papar, peršin, ružmarin, češnjak, maslac
Šaran očistite, operite te posolite i popaprite. Otopljenim maslacem premažite njegovu unutrašnjost. Kriške kruha bez korice stavite u mlijeko i ocijedite. Dodajte im sol, papar, ostale začine po želji, slaninu i luk koji ste prethodno popržili. Dobro izmiješajte i napunite šarana. Otvor zatvorite čačkalicama, prelijte maslacem i pecite na 180 ° C.

ZAČINJENI BRANCIN U FOLIJI
Sastojci:
oko 1 kg brancina, 3 češnja češnjaka, glavica luka, 2 lista lovora, limun, peršin, maslinovo ulje, sol, papar
Brancin operemo i očistimo te ga dobro natrljamo solju i paprom iznutra i izvana. Trbušnu šupljinu popunimo sa zdrobljenim češnjakom, nasjeckanim likom, lovorovim listom i naribanom koricom limuna. Zatvorimo ga i umotamo u aluminijsku foliju. Pecite ga sat vremena u pećnici na rešetki koja je položena preko posude u kojoj se nalazi voda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare