U prvih pola sata topljenja morate ih stalno miješati struganjem po dnu lonca. Zlatno-smeđu boju dobivaju od mlijeka, koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma
Vidi originalni članak
Čvarci se rade od svježe slanine bez kože, koja je u mesnici vrlo jeftina. Od, primjerice, desetak kila slanine ispast će oko kilogram čvaraka i 8 kilograma masti. Izrežite je na kockice jednake veličine, od 2 do 3 centimetra.
POGLEDAJTE VIDEO: Čvarci kao delikatesa
Sve stavite u duboku posudu pa dodajte malo vode, otprilike jednu šalicu na nekoliko kilograma. Temperatura ne smije biti previsoka.
U prvih pola sata topljenja morate ih stalno miješati struganjem po dnu lonca. Zlatno-smeđu boju dobivaju od mlijeka, koje se mora dodati na početku topljenja, otprilike pola decilitra na pet kilograma.
Gotovi su kad vidite da su poprimili nježno smeđu boju, a mast je svijetla. Potrebno ih je još samo sprešati.