To je to što me zanima!

Umjesto zobene kaše, danas si za doručak napravite sladoled

Legenda kaže da je dan izmislila američka kućanica Florence Rappaort 1966. godine. Šestero njene djece taj dan zbog lošeg vremena nije otišlo u školu pa ih je majka pokušala i uspjela umiriti sladoledom za doručak
Vidi originalni članak

Iako za hladnijih dana posežemo za slasticama sobne temperature, danas je idealan dan da za doručak pojedete sladoled. 

POGLEDAJTE VIDEO (recept za sladoled):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Legenda kaže da je dan izmislila američka kućanica Florence Rappaort 1966. godine. Šestero njene djece taj dan zbog lošeg vremena nije otišlo u školu pa ih je majka pokušala i uspjela umiriti sladoledom za doručak.

-  Bilo je hladno i snježno, a djeca su se žalila da je prehladno da bi učinila bilo šta. Zato sam samo rekla: 'Idemo na sladoled za doručak' - objasnila je Florence.

RECEPTI S PRILUKOM Moćni poriluk: Jako je zdrav, ali i ukusan - uvrstite ga u obroke

Sljedeće godine su je podsjetili na taj dan i započela je tradicija . 

Sladoled možete napraviti i sami uz pomoć kalupa, štapića i naravno omiljenih sastojaka. Ako ipak nemate volje, kupite svoj omiljeni ‘slatkač’ i umjesto zobene kaše - ‘navalite’ na njega.

Klasični sladoled od čokolade

Sastojci: 2 jaja i 2 žumanjka, 10 dag šećera u prahu, 25 dag čokolade za kuhanje, 6 dl slatkog vrhnja

BOGATO POVRĆE Isprobajte tri hranjive juhe sa zdravim zimskim namirnicama

Priprema: Izmiksajte jaja, žumanjke i šećer pa dodajte čokoladu i pola slatkog vrhnja koje ste prethodno otopili na pari. Smjesu zgusnite na pari. Izmiksajte ostatak vrhnja, istucite pa umiješajte u ohlađenu čokoladnu smjesu. Stavite u posudice pa u duboko zamrzavanje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 03.02.2022.

    Zimi sladoled nema sanse

Komentiraj...
Vidi sve komentare