To je to što me zanima!

Ukusnim rižotom s lješnjacima i parmezanom oduševite goste

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite lješnjake na 10 minuta. Ogulite s njih ljusku. Kad se ohlade, nasjeckajte ih. U posudi ugrijte temeljac da zavrije, dodajte listove lovora...
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šestero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 50 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite lješnjake na 10 minuta. Ogulite s njih ljusku. Kad se ohlade, nasjeckajte ih. U posudi ugrijte temeljac da zavrije, dodajte listove lovora. Tavu ugrijte i dodajte maslinovo ulje, maslac i luk te dinstajte 8-10 minuta. Dodajte i češnjak u prahu, a potom rižu. Neka se riža dobro obloži uljem i pržite minutu, uz miješanje. Dodajte vino. Pustite da se riža kuha dok ne ispari većina tekućine. Lagano dodajte temeljac i miješajte. Kuhajte dok riža ne postane kremasta,15-20 minuta. Maknite rižoto s vatre i dodajte preostali maslac. Dodajte parmezan, a potom i većinu lješnjaka te sol i papar. Poslužite rižoto vruć, posut lješnjakom, preliven s uljem lješnjaka i peršinom.

ODLIČAN ZAČIN Svi to mogu: Lagani recepti za izradu začinske soli kod kuće

Sastojci:

250 ml lješnjaka, 7 šalica pilećeg temeljca, 2 lovorova lista, žlica maslinova ulja, 3 žlice maslaca, 1 luk, 0,5 žličice češnjaka u prahu, 1,5 šalica riže arborio, šalica bijelog vina, sol, papar, 0,5 šalica parmezana, 2 žlice ulja od lješnjaka, 2 žlice peršina

Idi na 24sata

Komentari 1

  • r e t i 01.10.2024.

    Nema veze ako se ja ugušim, bitno da su gosti oduševljeni 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare