broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
Sastojci:
80 ml kokosova ulja, 90 ml meda, jaje, 120 ml grčkog jogurta, žličica ekstrakta vanilije, naribana jabuka, 200 g brašna, žličica praška za pecivo, 1/2 žličice sode, 1/2 žličice soli, žličica cimeta, 200 g borovnica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite maslacem duguljasti kalup za kruh. Izmiksajte jaje s jogurtom, vanilijom, medom i uljem. Dodajte naribanu jabuku i promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i borovnice. Sjedinite obje smjese uz pomoć špatule ili drvene žlice. Premjestite smjesu u pripremljeni kalup i pecite od 40 do 50 minuta, sve dok čačkalica kojom probodete sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se kruh potpuno ohladi prije rezanja ili spremanja.