Za samo 15 minuta možete napraviti ukusni kremasti namaz koji je dovoljan za četvero ljudi. Mođžete ga namazati na omiljeni kruh ili krekere, te poslužiti s maslinovim uljem.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci: 1 glavica češnjaka, 5 žlica maslinovog ulja, 2 konzerve bijelog graha od 400 g, 3 žlice limunovog soka, 1 žlica nasjeckanog ružmarina, 1/4 žličice papra, 1 prstohvat kajenskog papra, 1 žlica vruće vode, 1 žličica soli
Priprema: Najprije ispecite češnjak. Glavicu djelomično ogulite i odrežite manji dio pri vrhu kako bi svi režnjevi bili izloženi. Prelijte žličicom maslinovog ulja, zamotajte u aluminijsku foliju i pecite 50-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kad se pečeni češnjak malo ohladi, istisnite ga u blender i dodajte 4 žlice maslinovog ulja, procijeđeni i isprani bijeli grah iz konzerve, limunov sok, ružmarin, papar, kajenski papar i žlicu vruće vode.
Izblendajte u glatki pire. Preostalu žlicu maslinovog ulja zagrijte u maloj posudi i dodajte grančicu ružmarina. Pričekajte da se ulje zagrije i miješajte kako bi ružmarin otpustio okus. Namaz premjestite u posudu u kojoj ga planirate servirati i prelijte ga maslinovim uljem s ružmarinom.