To je to što me zanima!

Ukusni i maštoviti nadjevi i smjese za fine palačinke

Okusi đumbira, korijandra i muškatnog oraščića u kombinaciji sa svinjetinom i sojinim umakom palačinkama će udahnuti dašak Orijenta
Vidi originalni članak

Uz klasične nadjeve poput marmelade, oraha i sira palačinke se mogu puniti slasnim kombinacijama suhog i svježeg voća, gljivama, mljevenim mesom ili maslinama. I smjesa se također može pripremiti na nekoliko načina. Ovisno o željama i ukusu, brašno se može zamijeniti pire-krumpirom, kukuruznim, ali i zobenim pahuljicama, a mlijeko mineralnom ili običnom vodom. Već gotove palačinke zamijenit će ručak ili večeru smotate li ih u “pismo”, uvaljate u jaja i krušne mrvice i sezam te ispohate. Tako pripremljene imat će okus zagrebačkog odreska, a poslužite li uz njih i tartar umak, prevarit ćete i najveće fanove mesnih jela. Egzotični okusi đumbira, korijandra i muškatnog oraščića u kombinaciji sa svinjetinom i sojinim umakom palačinkama će udahnuti dašak Orijenta. Sladokusce će razveseliti spoj mljevenih oraha, smeđeg šećera i cimeta.
Hrskave zapečene palačinke s jabukama
Sastojci: 1/2 šalice zobenih pahuljica, 1/4 šalice smeđeg šećera, 2 žlice maslaca, 3/4 žličice cimeta, 3/4 šalice mlijeka, 3/4 šalice soka od jabuke, 1/4 žličice vanilije, jaje, 1/4 šalice smjese za palačinke
Priprema: Zagrijte pećnicu. Pomiješajte pahuljice, smjesu za palačinke, šećer, maslac i cimet. Pomiješajte preostale sastojke u gustu smjesu te je raširite po limu za pečenje. Na nju položite smjesu s pahuljicama. Pecite u pećnici oko 20 minuta na 200C te izrežite u šest dijelova.
Palačinke s gljivama i krušnim mrvicama
Sastojci: šalica mlijeka, 2 jaja, šalica brašna, 1/2 šalice vode, 1/2 žličice soli, 3 žlice ulja, Nadjev: 2 žlice maslaca, luk, 20 dag gljiva, 2 žlice vode, 2 kriške bijelog kruha, 3 žlice mrvica, 2 žlice maslaca, sol, papar
Priprema: Za nadjev ispržite luk na maslacu, dodajte gljive i vodu te pirjajte pet minuta. Namočite kruh u vodi i ocijedite. Smjesu sameljite u blenderu te dodajte sol i papar. Ispecite palačinke, a na sredinu svake stavite žlicu nadjeva. Smotajte ih u pismo, uvaljajte u ostatak smjese i mrvice te popržite.
Francuske palačinke od krumpira
Sastojci: 1,5 šalica pire-krumpira, šalica kuhane puretine, 1/2 šalice luka, žlica sjeckanog peršina, 2 jaja, 2 žlice sjeckanih maslina, žličica senfa, 4 žlice maslinova ulja, 1/2 žličice bosiljka
Priprema: Sve sastojke, osim ulja, dobro izmješajte. Dobro zagrijte tavu u koju ste dodali žličicu maslinova ulja te ulijte 1/4 smjese za palačinke. Nakon 4 -5 min. pečenja okrenite palačinku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • z501 08.12.2008.

    palačinke sa govnima

Komentiraj...
Vidi sve komentare