To je to što me zanima!

Ukusni Baskijski cheesecake

Ovaj cheesecake vole i veliki i mali, a od sastojaka će vam trebati krem sir, šećer, jaja, slatko vrhnje, sok i korica naranče, liker od naranče, mljeveni klinčići i brašno
Vidi originalni članak

Recept za Baskijski cheesecake zasladit će petero ljudi, a za pripremu ćete trebati odvojiti sat i 15 minuta. Imajte na umu da se ovaj kolač mora hladiti na sobnoj temperaturi, pa zatim oko četiri sata u hladnjaku, kako ga ne biste napravili prekasno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

900 g krem sira, 200 g šećera, 100 g smeđeg šećera, šest velikih jaja, 400 ml slatkog vrhnja, žlica ribane korice naranče, dvije žlice soka naranče, sol, žlica ekstrakta vanilije, 1/2 žličice mljevenoga klinčića, žlica likera od naranče, 35 g pšeničnog brašna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva i kalup obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi mikserom izradite krem sir, šećer i smeđi šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte mikserom na niskoj brzini dok se ne sjedine. U smjesu dodajte slatko vrhnje, koricu i sok naranče, malo soli, vaniliju, klinčić i liker od naranče i pomiješajte.

RECEPT DANA Čoko-kuglice s kavom i rumom

Za kraj dodajte brašno i izlijte u pripremljeni kalup. Tortu pecite na srednjoj rešetki pećnice od 35 do 40 minuta, odnosno dok površina ne bude ravnomjerno tamnosmeđa, a sredina i dalje lagano meka. Ostavite je da se hladi na sobnoj temperaturi oko sat vremena i zatim u hladnjaku barem četiri sata.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 11.09.2024.

    Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare