Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četiri osobe, a sama priprema jela traje oko 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi, dodajte dva češnja češnjaka, prepržite ih nekoliko sekundi, a zatim dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite solju i paprom te nastavite kuhati 10-15 minuta dok se umak ne zgusne. Špinat stavite u cjedilo pa ga prelijte vrućom vodom. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pomiješajte ricottu, špinat, muškatni oraščić, preostali zgnječeni češnjak te sol i papar. Premažite umak od rajčice po dnu plitke posude za pečenje (dimenzija 20 x 30 cm). Smjesu od špinata ravnomjerno rasporedite po palačinkama. Zamotajte ih - preklopite na pola, pa opet na pola kako biste napravili trokut. Palačinke položite u posudu, pospite ih mozzarellom i parmezanom, prelijte s još malo ulja i pecite dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Sastojci:
žlica maslinova ulja, tri češnja češnjaka, 400 g sjeckane rajčice (iz konzerve), 200 g mladog špinata, 250 g ricotte, 1/4 žličice muškatnog oraščića, četiri veće palačinke, 225 g mozzarelle, 50 g naribanog parmezana