To je to što me zanima!

Ukusne palačinke sa špinatom i ricottom idealne su za večeru

Zagrijte ulje u tavi, dodajte dva češnja češnjaka, prepržite ih nekoliko sekundi, a zatim dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite solju i paprom te nastavite kuhati 10-15 minuta dok se umak ne zgusne...
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četiri osobe, a sama priprema jela traje oko 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte ulje u tavi, dodajte dva češnja češnjaka, prepržite ih nekoliko sekundi, a zatim dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite solju i paprom te nastavite kuhati 10-15 minuta dok se umak ne zgusne. Špinat stavite u cjedilo pa ga prelijte vrućom vodom. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pomiješajte ricottu, špinat, muškatni oraščić, preostali zgnječeni češnjak te sol i papar. Premažite umak od rajčice po dnu plitke posude za pečenje (dimenzija 20 x 30 cm). Smjesu od špinata ravnomjerno rasporedite po palačinkama. Zamotajte ih - preklopite na pola, pa opet na pola kako biste napravili trokut. Palačinke položite u posudu, pospite ih mozzarellom i parmezanom, prelijte s još malo ulja i pecite dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

RECEPT DANA Za desert napravite neodoljivi lava kolač s tajnim sastojkom

Sastojci:

žlica maslinova ulja, tri češnja češnjaka, 400 g sjeckane rajčice (iz konzerve), 200 g mladog špinata, 250 g ricotte, 1/4 žličice muškatnog oraščića, četiri veće palačinke, 225 g mozzarelle, 50 g naribanog parmezana

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 20.09.2024.

    Dobre palacinke zdravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare