Možete ih jesti kao samostalnu grickalicu ili pak kao dodatak uz jela na žlicu umjesto kruha. Začini poput bosiljka i ružmarina obogatit će im okus i dati punoću
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 160 g glatkog brašna
- 40 g maslaca
- 60 ml hladne vode
- Grančica ružmarina
- 5 listića bosiljka
- 1 žumanjak
- Krupna morska sol
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Upalite pećnicu na 180°C. Hladni maslac narežite na kockice i dodajte u brašno i začine (ružmarin, bosiljak i prstohvat soli) koje ste prethodno sitno nasjeckali. Lagano mijesite i dodajte postepeno hladnu vodu kako bi se oblikovalo glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 10-15 manjih dijelova i razvaljajte u obliku tankih i dugačkih štapića. Posložite ih na papir za pečenje, te ih premažite žutanjkom i posipajte krupnom morskom soli. Pecite u pećnici oko 15 minuta.