To je to što me zanima!

Ukusna tjestenina s češnjakom

Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tavi. Dodajte češnjak i miješajući ga pirjajte minutu do dvije. Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebacite u blender te ga uključite sve dok smjesa ne postane glatka...
Vidi originalni članak

Ovaj recept dovoljan je za dvije osobe, a priprema traje oko 15 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, napravite umak. Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tavi. Dodajte češnjak i miješajući ga pirjajte minutu do dvije. Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebacite u blender te ga uključite sve dok smjesa ne postane glatka. Vratite u tavu na srednje jaku vatru i dodajte brašno. Stalno miješajte i držite na vatri minutu. Mlijeko polako ulijte u tavu dok s drugom rukom brzo miješate sastojke. Pustite da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući. Kad je tjestenina gotova, umiješajte je u umak. Prema potrebi, dodajte sol i papar. Dobar tek!

UŠTEDITE I NOVAC Ne bacajte ostatke hrane: Šest načina kako ih dobro iskoristiti

Sastojci:

300 grama tjestenine, 3 žlice maslaca, 4 velika zgnječena češnja češnjaka, 2 žlice brašna, 150 mililitara mlijeka, papar, sol

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 28.08.2024.

    Moze I sir cesnjak bilo bi Jos bolje👍

  • Nata Lija 28.08.2024.

    Ako može samo češnjak 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare