Sastojci:
- 2 veća luka
- 700 g krumpira
- 10 žlica maslinova ulja
- 6 jaja
- ulje za prženje
- sol, crni papar
- 3 žlice peršina
- 100 g sušenih rajčica
- mljevena crvena paprika
Priprema:
Ogulite krumpire i narežite na tanje kriške. Posipajte ih s pola žličice soli i ostavite da odstoje u cjedilu. Na maslinovoj ulju, u dubljoj tavi, pirjajte ploške luka s malo soli na laganoj vatri dok ne postane staklast. Ocijedite i sačuvajte ulje. Ispržite krumpire u dubokom ulju. Neka ostanu mekani, a ne naglo preprženi i tamni, pa ih ocijedite.
Jaja umutite, dodajte luk i krumpire, rajčice te začinite solju i paprom, sjeckanim peršinom i začinima po želji. Zagrijte ulje na kojem ste pržili luk. Jednom rukom izlijte smjesu, a drugom tresite tavu. Smanjite temperaturu na najnižu i pecite 3-5 minuta dok donja strana ne poprimi zlatno-smeđu boju. Na tavu položite tanjur približno iste veličine.
Prebacite omlet na tanjur, pažljivo jer je nepečena strana dosta tekuća. Povećajte temperaturu, dodajte u tavu još malo maslinovog ulja i pustite da omlet s nepečenom stranom prema dolje sklizne u tavu. Pržite još 3 minute. Posipajte mljevenom paprikom i peršinom.