broj osoba: 4
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
225 g maslaca, 225 g luka, 60 g glatkog brašna, 1,5 kg nasjeckane rajčice iz konzerve, 150 ml pilećeg temeljca, 25 g šećera, 2 žličice soli, 1/3 žličice papra, 100 ml slatkog vrhnja, 100 ml mlijeka 2 žlice meda
Priprema:
Zagrijte maslac u velikoj posudi pa dodajte nasjeckani luk. Pržite luk na srednje jakoj vatri dok ne omekša i ne postane staklast. Dodajte brašno i miješajte nekoliko minuta, dok mješavina ne poprimi zlatnu boju. Dodajte nasjeckanu rajčicu iz konzerve, temeljac, šećer, sol i papar. Kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte otprilike pola sata. Povremeno promiješajte kako juha ne bi zagorjela pri dnu. Maknite s vatre, umiješajte mlijeko, vrhnje i med pa izradite štapnim mikserom u krem juhu. Vratite na vatru i zagrijte.