Povrće popržite na maslinovu ulju, posolite i prelijte temeljcem. Pustite da zakipi pa kuhajte oko 25 minuta na srednjoj vatri. Kušajte i dodajte soli i papra prema ukusu
Vidi originalni članak
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Dobro i temeljito operite povrće. Ogulite mrkve, repu i celer, uklonite vanjske listove kupusa i oštećene dijelove poriluka. Sve povrće narežite na tanke dugačke trakice – na julienne.
Povrće popržite na maslinovu ulju, posolite i prelijte temeljcem. Pustite da zakipi pa kuhajte oko 25 minuta na srednjoj vatri. Kušajte i dodajte soli i papra prema ukusu. Ako je okus preintenzivan, možete dodati i malo vode. Poslužite toplo!
Sastojci:
1,5 l povrtnog temeljca, 120 g kupusa, 2 mrkve, 1 poriluk, 1 korabica, 150 g korijena celera, 4 žlice maslinova ulja, sol i papar