Tko može odoljeti pečenim hrskavim pilećim krilcima? Iako je dio pripreme i stajanje krilaca u hladnjaku više sati, sama priprema je kratka i jednostavna, a rezultat izrazito ukusan
Vidi originalni članak
Sastojci:
- kilogram pilećih krila
- žlica gorušice
- žlica meda
- žlica jabučnog octa
- žlica ulja
- čajna žličica crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
Priprema:
Isperite krilca pod mlazom hladne vode pa ih posušite na papirnatom ručniku. Premjestite ih u veliku zdjelu.
U zdjelici pomiješajte med, gorušicu, jabučni ocat i ulje. Posolite i popaprite pa dodajte nasjeckani češnjak.
Pripremljeni preljev prelijte preko pilećih krila, dobro ih izmiješajte pa ih ostavite u hladnjaku da odstoje najmanje tri sata.
Zatim stavite meso u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ga u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.