To je to što me zanima!

Ukusna hrskava slatko-kisela krilca: Idealna uz večernji film

Tko može odoljeti pečenim hrskavim pilećim krilcima? Iako je dio pripreme i stajanje krilaca u hladnjaku više sati, sama priprema je kratka i jednostavna, a rezultat izrazito ukusan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kilogram pilećih krila
  • žlica gorušice
  • žlica meda
  • žlica jabučnog octa
  • žlica ulja
  • čajna žličica crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar

VRLO JE JEDNOSTAVNO Trik kako ispohati meso i povrće - da je manje masno i kalorično

Priprema:

Isperite krilca pod mlazom hladne vode pa ih posušite na papirnatom ručniku. Premjestite ih u veliku zdjelu.

U zdjelici pomiješajte med, gorušicu, jabučni ocat i ulje. Posolite i popaprite pa dodajte nasjeckani češnjak.

Pripremljeni preljev prelijte preko pilećih krila, dobro ih izmiješajte pa ih ostavite u hladnjaku da odstoje najmanje tri sata.

Zatim stavite meso u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ga u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.

SOČNO, MEKANO I UKUSNO Jede vam se meso? Tu su odlični recepti i trikovi za pripremu

Idi na 24sata

Komentari 1

  • EmmaEmma 21.02.2022.

    Krilca uz film?

Komentiraj...
Vidi sve komentare