To je to što me zanima!

Ukusan jesenski obrok: Njoke od bundeve sa šampinjonima

Za ovo jelo će vam trebati bundeva, krumpir, brašno, jaje, sol, papar, muškatni oraščić, maslac, luk, suha slanina, miješane šumske gljive, te vrhnje za kuhanje
Vidi originalni članak

Od svih sastojaka ćete dobiti količinu idealnu za četiri osobe, a priprema jela će trajati svega 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Njoki: 350 g bundeve, 150 g krumpira, 100 g brašna T-400, 1 jaje, sol, papar, muškatni oraščić

Umak od gljiva: 50 g maslaca, 50 g luka, 50 g suhe slanine, 400 g miješanih šumskih gljiva, 100 ml vrhnja za kuhanje, sol, papar

Priprema:

Bundevu očistite, ispecite u pećnici i propasirajte. Krumpir skuhajte i propasirajte. U smjesu od bundeve i krumpira, dodajte jaje, po želji sol, papar i malo muškatnog oraščića, zatim dodajte brašno i zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte još brašna da tijesto ne bude ljepljivo. Oblikujte njoke te ih kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

RECEPT DANA Brz i ukusan obrok - špagete s rajčicama i crnim maslinama

Za umak od gljiva, na maslacu lagano popržite slaninu, dodajte luk i pirjajte ga dok ne bude staklast. Dodajte gljive te pirjajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i začinite po ukusu. Njoke prelijte umakom i odmah poslužite.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 12.11.2023.

    Ovo mora da je dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare