Osim deserta nakon ručka, ovaj kolač može biti fini doručak uz kavu ili lagana večera. Nije kompliciran pa će ga bez problema napraviti i početnici
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1,5 šalica brašna
- 1 šalica krupno sjeckanih oraha
- 2-3 jabuke
- Žličica cimeta
- Vanilin šećer
- ½ praška za pecivo
- 1 šalica mlijeka
- ½ šalice ulja
Preljev:
- ½ šalice vode
- 5 žlica ruma
- 1 žlica šećera
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Priprema:
Upalite pećnicu na 170°C. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Dodajte brašno, prašak za pecivo i lagano dodajte mlijeko i ulje, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Orahe krupno nasjeckajte. Jabuke ogulite i naribajte. U smjesu dodajte orahe, jabuke i malo cimeta i promiješajte pjenjačom. Smjesu prelijte u kalup u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i stavite u pećnicu. Pecite oko 30-tak minuta.
Vrući kolač prelijte sa preljevom i ostavite da se ohladi. Hladan kolač ukrasite šlagom i sjeckanim orasima.