To je to što me zanima!

Uklonite mrlje od ulja s odjeće uz pomoć jednog kuhinjskog sastojka - i ne, nije ocat

Mrlje od ulja na omiljenoj odjeći mogu izgledati kao prava katastrofa, no stručnjakinja za čišćenje je na Instagramu otkrila jednostavan način za njihovo uklanjanje
Vidi originalni članak

Lese Mmolotsi, poznata po svojim savjetima o čišćenju i održavanju doma, postala je prava senzacija na Instagramu, gdje ju prati čak 442.000 ljudi. Njezina najnovija metoda uklanjanja tvrdokornih mrlja od ulja oduševila je njezine pratitelje, a video u kojem objašnjava proces prikupio je čak 212.000 lajkova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U videu, Lese namjerno nanosi ulje na svoje hlače, a zatim pokazuje kako ga ukloniti. Prvi korak je upijanje viška ulja papirnatim ručnikom, pazeći pritom da se mrlja ne razmaže. Sljedeći korak je posipanje mrlje sodom bikarbonom. Soda bikarbona treba ostati na mrlji između 15 i 30 minuta kako bi upila masnoću.

SNIMILA TIKTOK VIDEO Super jednostavno: Baka otkrila kako spasiti jako zagoreni lonac

Nakon toga, Lese preporučuje dodavanje deterdženta za suđe i lagano trljanje mrlje četkicom. Nakon što se to obavi, potrebno je isprati mrlju vrućom vodom i staviti odjeću u perilicu rublja. Rezultat? Savršeno čista odjeća, kao da mrlje nikada nije ni bilo!

A post shared by Lese Mmolotsi (@homewithlese)

- Zbogom mrlji od ulja, a dobrodošla čista odjećI - zaključila je pokazujući svoje sada besprijekorne hlače. 

Njezin jednostavan, ali učinkovit savjet naišao je na oduševljenje korisnika društvenih mreža. Jedan pratitelj je komentirao:

- Baš mi je ovo trebalo! Imam nekoliko mrlja od ulja na puloveru - piše.

ZA NUŽDU Naoštrite nož pomoću jednog običnog kućanskog predmeta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare