U cijelom svijetu pije se meksička vruća čokolada, a u našim krajevima je još nepravedno zapostavljena. Radi se o neobičnoj varijanti vruće čokolade. Iako mnogima to ne bi palo na pamet, u Meksiku u čokoladu dodaju i kajenski papar ili čili, a ti sastojci odlično se uklapaju u ovaj topli napitak.
POGLEDAJTE VIDEO: Zdrave tajne tamne čokolade
Možete ga napraviti i kod kuće. Za meksičku vruću čokoladu treba vam pola šalice slatkog vrhnja za šlag, šalica punomasnog mlijeka, žličica ekstrakta vanilije, dvije žlice smeđeg šećera, 85 grama tamne čokolade, 1/4 žličice kajenskog papra i pola žličice cimeta.
Stavite slatko vrhnje i mlijeko u lonac na srednje jaku vatru i pustite da proključa.
Nakon toga u lonac dodajte ekstrakt vanilije, a zatim smeđi šećer, cimet, kajenski papar i čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Smjesu rasporedite u četiri šalice i uživajte. Pričekajte da se malo ohladi. Uživajte u slatkome s posebnom aromom.