To je to što me zanima!

Ugrijte se i napravite finu vruću čokolada s kajenskim paprom

Iako mnogima to ne bi palo na pamet, u Meksiku u čokoladu dodaju i kajenski papar ili čili, a ti sastojci odlično se uklapaju u ovaj topli napitak. Super je što ju možete napraviti i kod kuće
Vidi originalni članak

U cijelom svijetu pije se meksička vruća čokolada, a u našim krajevima je još nepravedno zapostavljena. Radi se o neobičnoj varijanti vruće čokolade. Iako mnogima to ne bi palo na pamet, u Meksiku u čokoladu dodaju i kajenski papar ili čili, a ti sastojci odlično se uklapaju u ovaj topli napitak.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdrave tajne tamne čokolade

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možete ga napraviti i kod kuće. Za meksičku vruću čokoladu treba vam pola šalice slatkog vrhnja za šlag, šalica punomasnog mlijeka, žličica ekstrakta vanilije, dvije žlice smeđeg šećera, 85 grama tamne čokolade, 1/4 žličice kajenskog papra i pola žličice cimeta.

GOTOVO U MANJE OD MINUTE Najjednostavniji i najbrži trik za uvijek savršena poširana jaja

Stavite slatko vrhnje i mlijeko u lonac na srednje jaku vatru i pustite da proključa.

Nakon toga u lonac dodajte ekstrakt vanilije, a zatim smeđi šećer, cimet, kajenski papar i čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Smjesu rasporedite u četiri šalice i uživajte. Pričekajte da se malo ohladi. Uživajte u slatkome s posebnom aromom. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare