Okusima i mirisima hrane s roštilja malo tko može odoljeti, a ako se roštilj priprema pravilno, na kraju ćete gostima poslužiti ukusan obrok. Koje su to tajne ukusnog i dobrog roštilja, donosimo u prilogu 24sata koji svim čitateljima darujemo u četvrtak, 19. svibnja.
Dobili smo fenomenalne savjete od vrhunskog chefa Marka Palfija, koji će nam detaljno opisati sve o dobroj pripremi, u kojoj se krije i tajna izvrsnog okusa. Savjetuje kako pripremiti roštilj i što vam je sve za njega potrebno. Osim savjeta, u našem super prilogu "Najfinije senzacije s roštilja i gradela" donosimo izvrsne recepte za pripremu mesa, ribe i povrća. No, osim roštiljem, pozabavili smo se gradelama o kojima nam je pričao Zlatko Gall.
Mnogi će se složiti: priprema ribe i mesa na gradele poseban je doživljaj s gastronomskog, ali i socijalnog aspekta. Riba na gradele tradicionalni je način pripreme hrane karakterističan za našu obalu i omogućuje da se ova namirnica doprema do stolova u najizvornijem obliku. No na što paziti, koja je tajna dobrih jela s gradela i gdje su najbolja mjesta za roštiljanje, ne propustite doznati u četvrtak u našem prilogu.