Princip je isti kao kod "miksanja" koktela. Sastojke pomiješajte u staklenci, dobro zavrnite poklopac i snažno tresite oko 45 sekundi dok ne nastane čvrsta masa
Vidi originalni članak
Svježe pripremljen šlag kod kuće ukusniji je i kvalitetniji od onoga u limenci, ali gotovo je nemoguće mikserom istući vrhnje za šlag bez nereda i prskanja po kuhinji. Srećom, postoji jednostavnije i urednije rješenje s istim rezultatom. Potrebna je samo staklenka sa zatvaračem, a postupak je isti kao za "miksanje" koktela.
Sastojci:
- jedna šalica vrhnja za šlag
- dvije žlice šećera
- jedna žlica ekstrakta od vanilije
U videu pogledajte koliko je jednostavno:
Priprema:
- U staklenci pomiješajte vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt od vanilije.
- Staklenku dobro zatvorite i snažno tresite oko 45 sekundi dok smjesa ne očvrsne.
- Šlag je spreman za uporabu.