Raznovrsna zimnica je nezaobilazan dio mnogih kućanstava, a za one koji se žele okušati u pripremi, donosimo knjižicu s receptima.
U srijedu, 25. kolovoza ne propustite tiskano izdanje 24sata, jer svim čitateljima poklanjamo knjižicu s 12 slanih i 12 slatkih recepata za punu smočnicu ove zime. Temelj dobre zimnice su ukusni i zreli plodovi, ali i odabir neoštećenih i čistih staklenki te njihova sterilizacija. Bez tog postupka sav uloženi trud mogao bi propasti. Staklenke i poklopce valja prije korištenja sterilizirati u kipućoj vodi, a nakon punjenja otvorene sa sadržajem držati u pećnici na 200 stupnjeva oko pet minuta. Prije zatvaranja vrh staklenke i poklopac valja prebrisati alkoholom kako bi se dodatno zaštitila od plijesni ili bakterija. Isprobajte recept za domaću začinsku mješavinu od sušenog povrća, relish, ukiseljene mahune, turšiju, nezaobilazan ajvar po makedonskom receptu te ukiseljenu repu po bakinom receptu.
Što se tiče slatkih pripravaka, isprobajte recept za žele od grožđa, liker od šljiva, hrskavi zdravi čips, sirup od metvice, aromatičan pekmez od šljiva i namaz od lješnjaka bez šećera.