To je to što me zanima!

U Međimurju se opet okupili mnogi vinoljupci: Na Festivalu Pušipela izložena najbolja vina

Na Festivalu Pušipela, koji se održao od 13. do 15. svibnja, vodeći vinari Međimurja predstavili su svoja svježa vina iz prethodne berbe kao i vina starijih godišta, namijenjena odležavanju
Vidi originalni članak

Nakon pauze izazvane Covid epidemijom, u Štrigovu se ponovno održao popularni vinski festival Urbanovo, u organizaciji udruge Hortus Croatiae. U prepunoj dvorani novoobnovljenog Doma kulture Štrigova moglo se kušati kvalitetna vina iz više od 30 vinarija. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Manifestacija je i ove godine okupila velik broj proizvođača vina i vinarske opreme, OPG-ova, gospodarstvenika kao i ljubitelje dobrog vina. Na Festivalu Pušipela, koji se održao od 13. do 15. svibnja, vodeći vinari Međimurja predstavili su svoja svježa vina iz prethodne berbe kao i vina starijih godišta, namijenjena odležavanju.

SUPER RECEPTI 11 ideja za finu laganu večeru

Međimurski vinari već niz godina pokazuju stalni napredak što potvrđuju platinaste, zlatne i srebrne medalje s najvećih internacionalnih natjecanja poput Decanter World Wine Awards.

Posebitost ovogodišnjeg Urbanova je što se i obilježilo 30 godina rada Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae, zahvaljujući kojima je ova manifestacija i zaživjela. Čak 18 Decantera stiglo je međimurskim vinarima s prošlogodišnjeg najprestižnijeg vinskog natjecanja održanog u Londonu, a u 2019. godini, pored 15 osvojenih medalja, međimurski pjenušac svrstan je u najbolje svjetske pjenušce.

Predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar rekao je kako generacija vinara koja je jednu odličnu ideju pretvorila u stvarnost danas može biti ponosna jer Urbanovo je danas ono što je u početku bio san.

Novost ovogodišnjeg Festivala Pušipela je bio Pjenušav doručak na Mađerkinom bregu.

Uoči Urbanovog,u Vinariji Cmrečnjak okupili su se članovi Udruge vinogradara i vinara "Hortus Croatiae" s hrvatskim eno-gastro novinarima i blogerima na vinskom druženju i degustaciji odličnog vina.

DOMAĆI PROIZVOD Fine neretvanske jagode: Danas su ubrane i već sutra su na stolu

Prije samog početka  svečanog otvorenja manifestacije Urbanovo u kušaoni vinarije Kocijan održana je i radionica PUŠIPELA. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare