Ukoliko pokušate na internetu potražiti recept za 'savršenu kajganu' dobit ćete toliko prijedloga da će vam se učiniti kako je savršenstvo postalo jedna sasvim uobičajena stvar.
POGLEDAJTE VIDEO:
Gordon Ramsay, recimo, kajganu radi na maslacu i tavu stalno podiže s plamena kako bi osigurao ravnomjerno kuhanje. Jaja začini tek na kraju, a onda u njih doda i vrhnje.
Joey Skladany, autor kuharice Basic Bitchen, pak tvrdi da je on pronašao recept za kajganu koja ispadne savršeno svaki put.
Kaže da je isprobao sve metode koje se pojavljuju na internetu i da je pronašao najjednostavniji i najbolji način. Sve što vam treba je malo vode.
Nakon što razbijete jaja u posudu, kaže, dodajte jednu čajnu žličicu vode po jajetu. Tada zagrijte tavu na srednjoj vatri i namastite ju maslacom. Kada ubacite jaja, smanjite vatru na laganu i polako kuhajte. Lagano povlačite jaja od rubova prema središtu, kako se ne bi prekuhala. Kajganu skinite s vatre kada je 90% dovršena, jer će se završiti sama na svojoj vrućini. Na kraju dodajte začine i imate savršenu kajganu, piše RealSimple.