To je to što me zanima!

U junačkoj borbi prsa o prsa najpapučar postao N. Patrun

Na natjecanje se prijavio iz zabave, a nakon borbe pegle od peglu, prevoditelj iz Pule, Nenad Patrun, pobijedio je drugoplasiranu izvrsnu "domaćicu" Sinišu Bobića
Vidi originalni članak

Hrvatska je dobila prvog macho papučara - u prijevodu, snažnog muškarca koji je zaštitnik, ali je svjestan svoje nježne strane i ne boji se pokazati emocije dok s veseljem kuha najdražoj. Ponosni vlasnik Kristalne šlape je Nenad Patrun, prevoditelj iz Pule. U junačkoj borbi prsa o prsa, ili u ovom slučaju pegla o peglu, pobijedio je drugoplasiranu izvrsnu “domaćicu” Sinišu Bobića. 

- Na ovo natjecanje prijavio sam se s premisom ‘zabavljajmo se’ jer je ideja stvarno dobra i na šaljiv način briše nejednakost spolova. Vjerojatno je ženskom dijelu publike bilo veselo vidjeti muškarce kako se ubijaju od posla. Da se ne bi osjećao samo kao kućanica, predočio sam si ovu borbu kao okršaj titana, ali u kuhinji - objasnio je kroz smijeh Nenad. 

Rođeni je purger, ali u jednom trenutku zasitio se gradske užurbanosti i odlučio je zamijeniti magičnom Istrom:

- To što sam se rastao potaknulo me da se preselim u Istru. Prvi brak mi je propadao godinama, a ja nikako nisam imao hrabrosti prekinuti ga. Nije bilo lako proći kroz taj period. 

Nekad je kraj jedne faze zapravo početak bolje faze. Moja sadašnja žena je za mene savršena. Divim se njezinoj duhovitosti. Nakon što smo draga i ja zasnovali vezu, moj svjetonazor počeo se mijenjati i spoznajem stvari na drukčiji način. Živimo ispunjeno i imamo dvije prekrasne curice - iskreno je ispričao Patrun. 

U njihovoj kući nema tradicionalne podjele uloga, pa svi četvero farbaju zajedno, a tata rado djevojčice uči gletanju. No zna se da je vrt Nenadov teritorij zato što njegova žena nema namjeru emancipaciju istjerivati motikom. Supruga i on podjednako se vesele kuhanju, a najdraža im je kombinacija makrobiotike i tradicionalne istarske kuhinje. 

- Neki dan mi je susjed ribar prodao palamidu. Odlučio sam da će to biti pravi japanski minimalizam, ali ne na sirovo. Narezao sam je na tanke fete i samo prepržio na domaćemu maslinovu ulju. Nisam je ni posolio ni popaprio. Malo se pusti da ulje isuši ribu i na kraju samo posoli kad je gotova. Prilog je bila blitva na lešo - izjavio je macho papučar Nenad Patrun.

Odgoj u kojem se pokazuju emocije

Nama je jako živopisno u našoj obitelji. Ja pokazujem osjećaje kćerima i učim ih da otvoreno pokazuju emocije, tvrdi Nenad. 

Nenad radi najbolju sarmu

Moja žena kaže da sam nenadmašan u pripremi sarme. Tajna je da u juhu od sarme stavim ljutu mljevenu papriku, a u meso slatku.

Domaći češnjak ide uz škarpoča

Obožavam škarpoče, a najdraži su mi na brodet. Najvažniji sastojak dobrog brodeta je češnjak. Samo je bitno da bude domaći.

Prije svakog ljeta se posti 

Dobro je postiti prije svake sezone. Dovoljno je deset dana posta da čovjek izbaci toksine iz organizma, objašnjava Nenad Patrun.

Javorov sirup, limun i voda

Odličan post je piti samo javorov sirup, onaj gorki s puno minerala, limun i vodu. Skine se i deset kg, sve neželjene zalihe zime. 

Ekološki uzgoj hrane je sjajan

Kad imamo novca, uvijek se trudimo kupovati hranu koja je ekološki uzgojena. No kako smo oboje freelanceri, to nije uvijek moguće. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • frčka 07.04.2011.

    e sad bar znam šta se s tobom dešavalo od osnovnjaka.... :))) pozdrav nenade! :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare