To je to što me zanima!

U Italiji se tikvice dodaju u kolač, a u Turskoj u palačinke

Tikvice, osim što su zdrave, možete jesti i sirove - dodajte ih u salatu s krastavcima, pri čemu nećete ni primijetiti razliku u okusu... Juha je osvježavajuća, a vege pita je gotova za 40 minuta
Vidi originalni članak

Tikvice rijetko tko ne voli, a sad im je sezona te su najfinije. Ima ih mnogo vrsta, boja i oblika, a kod nas se najčešće koriste male, tamnozelene tikvice slične velikim krastavcima. Poput dinja i krastavaca, pripadaju porodici Cucurbitaceae. Iako je riječ o voću, većina nas ih ne doživljava tako i naziva ih povrćem. Kao i sve tikve, potječu iz Amerike, a na našemu meniju su već tisućama godina. Današnja sorta razvijena je u Italiji.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare