Osim svježeg začinskog bilja, osebujnom okusu sokova od svježeg voća i povrća pridonijet će i egzotične arome poput vanilije i cimeta
Vidi originalni članak
Kao i kod “miješanja” koktela, priprema svježeg soka također slijedi pravilo sukladnih okusa, kaže američka domaćica “broj 1” Martha Stewart. Tako će listić svježe mente soku od jabuke dati osvježavajući okus, a mrkva podići njegovu hranidbenu vrijednost. Kombinacija papaje, limete i naranče razbudit će organizam, a gusti sok od breskve razrijediti pola decilitra limunade. Osim svježeg začinskog bilja, osebujnom okusu pridonijet će i egzotične arome poput vanilije i cimeta.
S njima se “slažu” i tropsko voće “brašnaste” strukture poput banana i dinje, ako je baza soka osvježavajući ananas ili naranča. Pripremate li sokove od povrća, dodajte im celer i rajčicu, predlaže Martha Stewart.