Caesar Cardini, talijanski kuhar koji je radio u Meksiku, 1924. smislio je salatu koja je i danas omiljena. Spremala se ispred mušterija, a preporuka je bila da se miješa samo sedam puta i - jede rukama
Vidi originalni članak
Hrskava salata, zapečene kockice kruha i mirisni, talijanski parmezan samo su osnova iznimno laganog obroka koji obožavaju ljudi diljem cijeloga svijeta. Dodamo li tim sastojcima čarobni umak u koji idu žutanjci, senf, limunov sok, češnjak, a po želji može i malo inćuna, dobivamo kultnu Cezar salatu. Neki će još dodati pileća prsa ili pak pečene šnite tanko rezane pancete. Nitko ne može pogriješiti. Cezar salata s godinama ima sve više varijacija, a sve su se one dobro uklopile zahvaljujući savršeno osmišljenoj bazi koja je produkt mašte, iskustva i istančanog nepca Caesara Cardinija, talijanskog kuhara koji je radio u Meksiku.