To je to što me zanima!

U domaći maslac od kikirikija dodaju se sojin umak, med i ulje

Kad u zraku počnete osjećati miris kikirikija i prvi komadi počinju crnjeti te se na njima vide kapljice ulja koje ispuštaju, maknite ih s vatre i prebacite u električnu sjeckalicu
Vidi originalni članak

I kod kuće možete napraviti ukusni maslac od kikirikija. Na suhoj dubokoj tavi prepržite kilogram slanog oljuštenoga kikirikija, uz povremeno protresanje, kako bi se zapržio ravnomjerno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad u zraku počnete osjećati miris kikirikija i prvi komadi počinju crnjeti te se na njima vide kapljice ulja koje ispuštaju, maknite ih s vatre i prebacite u električnu sjeckalicu. Usitnite ga kratko, tako da dobijete krupne mrvice, pa dodajte 2 žlice sojina umaka, 100 ml meda i krupnu sol.

ZA PRSTE POLIZATI Stigle su prve trešnje na tržnice, evo kolika im je cijena, a tu su i recepti za odlične deserte

Pred kraj, kad se maslac od kikirikija skoro formirao, dodajte postupno malo (oko 50 ml) sezamova ulja. Maslac je gotov i možete uživati u njemu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 07.05.2024.

    obozavam maslac od kikirikija

Komentiraj...
Vidi sve komentare