Kad u zraku počnete osjećati miris kikirikija i prvi komadi počinju crnjeti te se na njima vide kapljice ulja koje ispuštaju, maknite ih s vatre i prebacite u električnu sjeckalicu
Vidi originalni članak
I kod kuće možete napraviti ukusni maslac od kikirikija. Na suhoj dubokoj tavi prepržite kilogram slanog oljuštenoga kikirikija, uz povremeno protresanje, kako bi se zapržio ravnomjerno.
Kad u zraku počnete osjećati miris kikirikija i prvi komadi počinju crnjeti te se na njima vide kapljice ulja koje ispuštaju, maknite ih s vatre i prebacite u električnu sjeckalicu. Usitnite ga kratko, tako da dobijete krupne mrvice, pa dodajte 2 žlice sojina umaka, 100 ml meda i krupnu sol.
Pred kraj, kad se maslac od kikirikija skoro formirao, dodajte postupno malo (oko 50 ml) sezamova ulja. Maslac je gotov i možete uživati u njemu.