To je to što me zanima!

Turisti nam se vraćaju i nakon što skoro poginu: Evo što se dogodilo Švicarcu 1985. godine

Gacka je jedinstvena i kad god budem mogao dolazit ću ovamo u ribolov, rekao je za novinare Švicarac Rene Audergon nakon što je preživio udar groma dok je uživao na ribolovu na Gackoj
Vidi originalni članak

Nitko mi nije kriv što sam bio neoprezan i za kišnog vremena otišao u ribolov i pri tom još koristio grafitni štap, koji je dobar vodič elektriciteta. Gacka je jedinstvena i kad god budem mogao dolazit ću ovamo u ribolov, rekao je za novinare Švicarac Rene Audergon nakon što je preživio udar groma dok je uživao na ribolovu na Gackoj. Tri godine kasnije ispunio je obećanje i vratio se s ribolovnim štapom, a sve je zabilježio Večernji list 27. lipnja 1985. godine. Švicarca jedva izbjegnuta smrt, kao ni ožiljci po tijelu nisu spriječili da se vrati na Gacku.

- Još nigdje u svijetu nisam vidio toliko puno i tako velikih pastrva - rekao je veliki fan Gacke za novinara J. Cvitkovića.

'Stižu banane'

U istom broju 'Večernjaka' za oko nam je zapeo naslov "Stižu banane". Iz Kopra u Sloveniji pisalo se da je "jučer s broda Provincija počelo istovarivanje 600 tona banana čiji je uvoznik "Voće" iz Zagreba." Najavljeno je da u narednim danima stiže još 1650 tona banana te da "tako možemo očekivati da se ovo veoma traženo voće uskoro pojavi u prodavaonicama".

Grupa Queen zaradila je prvi honorar

Grupa Smile je 17. lipnja 1970. godine promijenila ime u Queen. Bend je nastupio u gradskoj vijećnici Truro u Cornwallu u Engleskoj te su zaradili 50 funti.

Bio je to prvi plaćeni nastup za pjevača Freda Bulsara (Freddieja Mercuryja), gitarista Briana Maya i bubnjara Rogera Taylora. Promjena imena bila je Freddiejeva ideja. Sljedeće godine, basist John Deacon pridružuje se bendu, a takva postava opstala je do Mercuryjeve smrti 1991. godine. 

Više vremeplova pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare