To je to što me zanima!

Trupčević napisao hit knjigu za poslovnjake: ‘Nakon Camina ste bolji, kreativniji i smireniji...’

Iskusni menadžer Boris Trupčević predstavio je svoje savjete o umijeću vodstva u knjizi ‘Menadžer hodočasnik’
Vidi originalni članak

Spakirajte ruksak, uzmite gojzerice i krenite što prije, poručio je menadžer Boris Trupčević, koji je u četvrtak u zagrebačkoj gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića predstavio svoju novu knjigu 'Menadžer hodočasnik'. Povod je bio hodočašćenje u Camino.

- Španjolska mi je oduvijek bila pri srcu. Nekako sam oduvijek znao da volim nju i njenu kulturu. Životni mi je san tamo živjeti. Ovim odlaskom se to jednim dijelom ostvarilo. Camino je posebno iskustvo. Moj zaključak je da nikad ne putujemo da bismo pobjegli, nego da život ne pobjegne iz nas - rekao je Trupčević.

U knjizi je poglavljima obilježio svoja 33 dana hodanja. Svako nosi lekciju za koje je Trupčević kazao da su važne za sve u svijetu biznisa.

- Imam pet uvida koje sam odvojio s Camina za posao. Glavni uvid je da nismo svjesni sami sebe. U samoći i hodanju uvidiš tko si zapravo. Počneš gledati i druge. Shvatiš da je moć u malim koracima, jer oni dovode čovjeka daleko - kazao je.

Naglasio je da se u hodočašću čovjek nauči dosljednosti i upornosti te da pokret potiče kreativnost.

- Shvatiš da ne slušaš drugoga da čuješ, već da odgovoriš. Šaljite i svoje najvažnije ljude na Camino jer će se vratiti bolji, svjesniji, sposobniji i smireniji. Moći će donositi bolje odluke u svakodnevnom poslovanju - poručio je.

Kaže da knjiga zagovara pragmatičan humanizam u biznisu te da je to poslovna literatura napisana na poseban način.

- Svrha knjige je da potakne ljude na odlazak na Camino, ali ima i puno savjeta i poslovnih praksa koje su sažete. Knjiga se mijenja kao čovjek na putu, od prve do zadnje stranice - kazao je.

Urednik knjige, Tomislav Birtić, kazao je da je knjiga napisana na jedinstven način. Idealna je za svakoga jer se svatko u njoj može pronaći.

- Ideja je bila da Boris u knjizi kaže koje spoznaje je stekao na putu koji je transformirao sve koji su tamo bili - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare