To je to što me zanima!

Tropsku ljepoticu aglaonemu zalijte kad je zemlja skroz suha

Super je za uredski prostor. Možete je gnojiti jedanput mjesečno od ožujka do studenog. Vrlo je jednostavna za održavanje, pa je idealna za početnike
Vidi originalni članak

Ova biljka dolazi iz tropskih i suptropskih dijelova Azije. Najpoznatija je klasična, zelena vrsta aglaoneme, no ima i onih čiji su listovi prošarani ružičastom ili bijelom bojom. Vrlo je jednostavna za održavanje, pa je idealna za početnike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uspijeva i u prostoru slabog osvjetljenja, pa je nerijetko možemo vidjeti u uredima, a poznata je i kao dobar čistač zraka. Što se tiče zalijevanja, pričekajte da joj se tlo potpuno osuši do idućeg.


Zemlja bi trebala biti suha barem za dužinu prsta. Ako je još vlažna, pričekajte nekoliko dana. Dok je zalijevate, neka voda prođe kroz sve dijelove posude. Višak vode bacite jer bi joj mogla štetiti i korijen bi joj mogao istrunuti.

ISPROBAJTE ČAJ ILI TINKTURU Vrijedan dar iz prirode: Crvena djetelina blagotvorno djeluje na organizam i štiti od bolesti

Možete je gnojiti od ožujka do studenog. Slobodno više razrijedite gnojivo za sobne biljke od onog što piše na uputama na pakiranju za gnojivo. To posebno vrijedi ako imate ružičastu vrstu. Najbolje ih je gnojiti jedanput mjesečno, no ako i zaboravite, neće joj biti ništa. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare