To je to što me zanima!

Trikovi profesionalaca: Kožicu prije pečenja prepržite na tavi

MALE TAJNE Prije pečenja svinjsku kožu razrežite na male kvadratiće te posolite i pouljite. Prije nego što svinju staviti peći, kožu je potrebno prepeći na tavici
Vidi originalni članak

Savršeno svinjsko pečenje ima hrskavu kožicu za prste polizati. No nju nije uvijek najjednostavnije postići.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Postoje dva načina na koje možete dobiti finu kožicu. Prvi način je da prije pečenja svinjsku kožu razrežete na male kvadratiće te posolite i pouljite. Prije nego što svinju staviti peći, kožu je potrebno prepeći na tavici - otkrio nam je Niko Milan, šef kuhinje u restoranu Đurina hiža, obiteljskog gospodarstva obitelji Božić u blizini Varaždinskih Toplica.

- Drugi način je da nakon što ispečete meso do kraja izvučete lim za pečenje i izlijte sve sokove od pečenja. Zatim pojačajte pećnicu sa 180 na 220 stupnjeva i pečete svinjetinu još 15-ak minuta - dodao je Niko.

JEDNOSTAVNO JE Naučite kako sigurno spremiti smrznutu piletinu, svinjetinu...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mongolskipijetao 25.12.2019.

    Koje vi gluposti pisete,kaj bum odojka na tavi zapeko da mi bude kozica hrskava,idem se ranit.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare