To je to što me zanima!

Trikovi kako se riješiti puževa u vrtu - pomažu i ljuske od jaja

Ljuske od jaja su odlične za prihranu biljaka, ali i za zaštitu od puževa. One sadrže čak 90 posto kalcija i šteta ih je baciti, posebno sad nakon Uskrsa kad ih ima puno
Vidi originalni članak

Neimenovana strastvena vrtlarka je u Facebook grupi Gardening Hints and Tips otkrila kako ona štiti biljke o puževa. 

- Pokušajte preko biljke staviti plastične boce za mlijeko s odrezanim gornjim i donjim dijelom. To će zaustaviti puževe jer nemaju mirisni trag koji bi mogli pratiti. U mom vrtu ovo upali svaki put - rekla je i dodala da, osim što plastične boce štite biljke od puževa, tako ih imate priliku reciklirati, odnosno iskoristiti ih za nešto korisno umjesto bacanja u plastični otpad, prenosi The Sun.

Još nekoliko trikova

Ljuske od jaja su odlične za prihranu biljaka, ali i za zaštitu od puževa. One sadrže čak 90 posto kalcija i šteta ih je baciti, posebno sad nakon Uskrsa kad ih ima puno. Ljuske osušite i izmrvite pa pomiješajte u zemlju oko biljaka koje želite prihraniti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim kao hrana, ljuske od jaja dobre su u borbi protiv puževa golaća i gusjenica. U tom slučaju oko svake biljke posipajte izmrvljene ljuske i to tako da stvorite krug. 
Pepeo štiti od puževa

Pomaže i posipanje pepela oko biljaka koje želite zaštititi. Pepelom napravite krug oko svake biljke i ponovite postupak nakon obilnije kiše. 

VRIJEME JE ZA RADOVE U VRTU Dobri i loši susjedi: Koje povrće se smije saditi jedno do drugog

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 02.04.2024.

    Jadni mali puževi :( ne dirajte mi ih

  • mango" 02.04.2024.

    Samo pužomor

Komentiraj...
Vidi sve komentare