Malo je stvari tako frustrirajuće kao bacanje namirnica jer ih niste mogli pojesti dovoljno brzo. Kuharica dijeli svoj jednostavan trik za održavanje zelene salate svježom, i to do mjesec dana.
POGLEDAJTE VIDEO:
Carleigh Bodrug, autorica bestseler kuharice New York Timesa, u nedavnoj objavi na društvenim mrežama, koja je sada pogledana gotovo 15 milijuna puta, opisuje kako spriječiti da lisnato povrće postane smrdljivo, sluzavo i pokvareno.
Lako se uplašiti nekih prekompliciranih prehrambenih trikova, ali ovaj je prilično jednostavan. Bodrug započinje tako što pere glavicu zelene salate i nasjecka je na sitne komadiće.
Nakon toga nastoji ukloniti svu suvišnu vlagu koja može uzrokovati brže truljenje salate. Nakon što ju osuši, stavlja je u staklenu posudu i na vrh stavlja platneni ručnik kako bi se riješila još vlage.
Bodrug napominje da će papirnati ručnici poslužiti ako nemate dodatni platneni ručnik.
Stavlja posudu u hladnjak i napominje da obavezno svakih nekoliko dana promijenite ručnik. Objava je izazvala interes gledatelja.
- Sada mogu još dulje ignorirati zelenu salatu u hladnjaku - komentirali su.
Bacanje hrane veliki je problem. Korištenje raznih trikova za hranu može pomoći vašem novčaniku i planetu.