Je li vam se ikada dogodilo da pokušavate otvoriti staklenku koju ste par dana ranije otvorili bez problema, a ovaj put baš ne možete - kao da joj je poklopac zalijepljen najčvršćim ljepilom?
Vidi originalni članak
Ponekad se dogodi da se poklopac na staklenki toliko jako zalijepi od, recimo meda ili pekmeza, da ga je nemoguće odvrnuti. Postoji fantastično jednostavan, brz trik koji će i staklenku na najčvršće zalijepljenim poklopcem otvoriti za 10-ak sekundi.
Sve što trebate napraviti je kratko staviti dio na kojem se nalazi poklopac pod mlaz vruće vode. Toplina će omekšati ono što drži poklopac i otvorit ćete ga vrlo lagano. Neki ljudi vruću vodu uliju u posudu pa urone staklenku naglavce u nju, tako da je poklopac pod vodom.
Postoji još jedna metoda koja se temelji na toplini, a to je nakratko zagrijati rub poklopca plamenom iz upaljača.
Pogledajte u videu kako to napraviti: