To je to što me zanima!

Trik kako otvoriti staklenku na kojoj se poklopac jako zalijepio

Je li vam se ikada dogodilo da pokušavate otvoriti staklenku koju ste par dana ranije otvorili bez problema, a ovaj put baš ne možete - kao da joj je poklopac zalijepljen najčvršćim ljepilom?
Vidi originalni članak

Ponekad se dogodi da se poklopac na staklenki toliko jako zalijepi od, recimo meda ili pekmeza, da ga je nemoguće odvrnuti. Postoji fantastično jednostavan, brz trik koji će i staklenku na najčvršće zalijepljenim poklopcem otvoriti za 10-ak sekundi.

Sve što trebate napraviti je kratko staviti dio na kojem se nalazi poklopac pod mlaz vruće vode. Toplina će omekšati ono što drži poklopac i otvorit ćete ga vrlo lagano. Neki ljudi vruću vodu uliju u posudu pa urone staklenku naglavce u nju, tako da je poklopac pod vodom.

Postoji još jedna metoda koja se temelji na toplini, a to je nakratko zagrijati rub poklopca plamenom iz upaljača.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Idi na 24sata

Komentari 48

  • killdeath 08.11.2017.

    Napokon! Do sada sam staklenke razbijao o zid u kuhinji.

  • Mthesecond 08.11.2017.

    Znam često voditi bitke s tim poklopcima...Nekako uvijek naletim na te čvrsto zatvorene,nekako to uvijek bude ko zavareno :)) Prione poklopac uz staklenku...I onda upirem iz sve snage,al neće pa neće ni tad pa si uzmem švicarski ključ i otvorim to ko gospodin u čas posla :)) Rečem si što mi je trebalo ovo prvo...Hahaha..

  • Mercedes s klasa 08.11.2017.

    Ili se manekenka oženi za skupocjenom sportašem i na kraju on otvara sve staklenke

Komentiraj...
Vidi sve komentare