To je to što me zanima!

Trik kako dobiti hrskavu pohanu piletinu, a bez toliko ulja u njoj

Zdravija pohana piletina? Da, moguće je. Umjesto da ju ubacite u litru ulja, u ovom receptu piletinu začinjavate i pripremate na isti način, ali ju ne stavljate u ulje, već u pećnicu
Vidi originalni članak

Vrlo je jednostavno! Piletinu pripremite kao za pohanje, kao što to inače radite, poslažite je u prethodno malo nauljen protvan pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).

POGLEDAJTE VIDEO: Najčešće prevare s mesom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stavite da se peče u pećnici oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.

JEDNOSTAVNIJA VERZIJA Isprobajte recept za fine mini cimet rolice gotove u 15 minuta

Dodatni savjeti 

Ako pripremate pohane batke ili krilca, tada ih pecite na malo laganijoj vatri dulje vrijeme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Osim klasičnog omatanja mesa brašnom, jajima i mrvicama, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohati.

Na primjer, nakon umatanja u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice. Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Zlatna Vuga 09.11.2021.

    Meni pohano iz pećnice nikako nije kao pohano u tavici ili rangli. Jednostavno mi to nije to.

  • danijelavucic07@gmail.com 09.11.2021.

    Meni je najukusnija pohana u pećnici, a isto tako, poham i svinjski vrat. Stavim papir za pečenje, poslažem meso, pouljim i pečem 60 min. na 200°, bez okretanja. Moja pećnica slabije peče, iako je nova

  • vinja 08.11.2021.

    Tako i ja radim ali u fritezi. I zbilja je jako dobro, hrskavo i nemasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare