To je to što me zanima!

Trik kako čuvati limune da vam ostanu svježi čak mjesec dana

Svi mi većinom držimo limun u posudi na stolu u kuhinji ili dnevnom boravku. No, tako čuvan limun nije ispravan. Ako želite da on dulje ostane svjež, poslužite se trikovima u nastavku teksta
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Mitovi o vinima: Što starije - to bolje, crna vina su zdravija...

Limun rijetko skladištimo u frižideru, već često negdje van njega da nam je pri ruci, što je pogrešno. Naime, on se nakon sedam dana na sobnoj temperaturi stvrdne i teško se može iz njega iscijediti sok, a na taj način gubi i neke od svojih hranjivih tvari. Ali, rješenje postoji i vrlo je jednostavno.

Trik kako ga sačuvati

Da bi ste limunu produžili vijek i to do mjesec dana, najbolje ga je čuvati u frižideru i to u zatvorenoj plastičnoj vrećici ili zip vrećicama. Ako ga samo stavite u frižider bez vrećice, nećete ništa postići.

Zatvorena plastična vrećica je ključ. Osim ako sve kupljene limune nećete iskoristiti u roku od 5 dana, od sada ih probajte čuvati na ovaj način i vidjet ćete razliku.

Zamrzavanje je super ideja

Znanstvenici naglašavaju da ništa s limuna ne smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru. Naime, limunova korica sadrži pet do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.

PROMO Važnost imuniteta kod naših najmlađih i kako mu pomoći?

Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun dobar je za oslobađanje tijela od toksina, ima antimikrobni učinak, učinkovit je protiv internih parazita i crva, regulira krvni tlak, djeluje kao antidepresiv, te je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

Ako želite uživati i u blagodatima korice limuna, isprobajte sljedeće: Uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim trgovinama ili trgovinama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli ili na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i naribajte. Naribanog ga možete posuti po salatama, sladoledu, žitaricama, omiljenom piću i ostalim jelima koja se slažu s ovim svježim okusom, piše Atma.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Jeste li znali? Rižu je prije kuhanja dobro isprati vodom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Lun@777 19.04.2020.

    Upravo ga tako i čuvam, u vrečici.

  • ..D a r k w o o d.. 19.04.2020.

    Da samo znate čime je odmah nakon branje sve šprican da ostane kora "svježa", u prvobitnom stanju kao nakon branja, nikad nebi koricu u kolaće ribali, ostali agrumi i voće također, to su pravi uzročnici raka i leukemije, sa povrćem je isto.

  • vidum 19.04.2020.

    Trebalo bi ispitati tretman ureom. Kao ribu na ribarnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare