To je to što me zanima!

Tri ukusna recepta s janjetinom

Važno je da janjetinu ne solite previše unaprijed jer će sol upiti njezine sokove i učiniti je presuhom. Odlučite li se za but bez kostiju, možete ga puniti nadjevima, a odresci se mogu pohati ili kombinirati s drugim mesom
Vidi originalni članak

Mlada janjetina s aromom suhih gljiva

Sastojci:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • češanj češnjaka
  • 8 janjećih odrezaka od buta
  • žlica mljevenog ružmarina
  • 1/4 šalice mljevenih suhih gljiva 
  • sol, papar

Priprema: Pomiješajte maslinovo ulje i mljeveni češnjak. Tom smjesom premažite janjetinu pa je posolite i popaprite. Ostavite u hladnjaku sat vremena.

Zatim je prekrijte mješavinom ružmarina i gljiva. Ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.

Meso prvo lagano pržite sa svake strane u tavi na maslinovu ulju pa je ubacite u pećnicu i pecite 20-ak minuta na 190 stupnjeva.

Pečena janjetina s ružmarinom i češnjakom

Sastojci:

  • kg janjeće plećke
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 grančice ružmarina 
  • 60 ml maslinova ulja, kg krumpira

Priprema: Meso stavite u vatrostalnu posudu, vrhom noža zarežite meso i ondje ugurajte češnjak. Zatvorite češnjak mesom tako da se češnjak prožme s mesom tijekom pečenja.

Otrgnite listove s dviju grančica ružmarina i pospite meso. Preostale grančice utaknite po mesu. Poprskajte uljem. Posolite i popaprite. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

Oguljene krumpire posložite oko mesa nakon što je bilo u pećnici 20 minuta. Mesu treba oko sat da bude gotovo, a krumpirima 40 minuta. Okrenite ih tijekom pečenja.

Janjetina s mladim krumpirom

Sastojci:

  • kg janjetine
  • 750 g krumpira
  • 4 rajčice
  • luk narezan na ploške
  • 60 ml maslinova ulja
  • sol, papar
  • listovi svježeg ružmarina
  • žličica origana

Priprema: U vatrostalnu posudu stavite janjetinu, krumpir, rajčice i luk. Poprskajte uljem te začinite s malo soli i papra. Pospite ružmarinom i origanom.

Poklopite i kuhajte u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko sat vremena. Često podlijevajte s malo vode. Poslužite vruće.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 13.04.2022.

    Janjetina i mlada kapula

  • Snjeguljica bez patuljaka 13.04.2022.

    Predivni recepti, da mi je sad onako, barem malo, pa da guštam uz 🍅🫑🧅

Komentiraj...
Vidi sve komentare