To je to što me zanima!

Tradicionalni zagorski uskršnji doručak: 'Šunka se kuha u alu-foliji i poslužuje uz bučin kruh'

Tradicionalni uskršnji doručak u kući Sanje Čaćko u Hrašćini u Zagorju sastoji se od kuhane šunke, domaćeg kruha od bučinih sjemenki, mladoga luka i jaja
Vidi originalni članak

Narodni običaji vezani uz najveći katolički blagdan Uskrs u Hrvatskoj su vrlo slikoviti i raznoliki. Kao i svaki drugi blagdan, određene tradicije i običaji prenose se s koljena na koljeno. Tradicija je da se u subotu ide u crkvu na blagoslov hrane, a u nedjelju ujutro na misu nakon koje slijedi svečani obiteljski ručak. Za uskršnji doručak se jede blagoslovljena hrana koja se ne smije bacati.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare