To je to što me zanima!

Tradicionalna grčka musaka

Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire
Vidi originalni članak

Priprema:

Patlidžane narežite na ploške, posolite i ostavite pola sata da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte umak od rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite. Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta na 180°C.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 patlidžana, sol, 6 žlica maslinova ulja, 2 crvena luka, 2 režnja češnjaka, 400 g mljevene govedine, 250 ml pasirane rajčice (Passata), 750 g krumpira, 2 žlica krušnih mrvica, 200 g jogurta, 4 jaja, žlica origana

LJETNO OSVJEŽENJE Napravite kremasti sladoled na štapiću: Ima samo tri sastojka

Broj osoba: 5-6

Priprema: 55 minuta

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare